Jazz

GENK DIEPENBEEK

Jazz

JAZZLESSEN

 

De les start met een opwarming gebaseerd op de klassieke en moderne techniek. Deze zorgt voor het losmaken, warm maken en (uit)stretchen van het lichaam, het versterken van de technieken en het voorkomen van kwetsuren.Daarna leren de leerlingen verschillende basispassen, verplaatsingen, sprongen en draaien. We leren een choreografie waar we een tijdje aan oefenen en sluiten samen de les af met een stretch oefening.

 

 

 

Jazzdance is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop.

 

De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek.

 

azz is een spannende en steeds evoluerende dansvorm. Je wordt ondergedompeld in een danswereld vol ritme, accenten, passie, energie en leven. Jazzdans bouwt voort op verschillende technieken en stijlen.

 

De basis ligt bij de bewegingen uit de klassieke danstechniek, maar er wordt een ‘lossere’ feeling aan toegevoegd. De dansers worden gestimuleerd om de bewegingen persoonlijk, uniek en plezierig te maken.

 

De danser leert basic turns alsook een paar draaien uit de klassieke techniek. We bouwen de fysieke capaciteiten en core control van de danser uit. Gaandeweg wordt zo de correcte jazzdans techniek aangeleerd.

 

Een jazz choreografie kan krachtig, expressief en/of lyrisch zijn. De leerlingen verrijken hun danstechniek door ze in een choreografie een waaier van dansstijlen te laten ontdekken.

Er wordt gebruik gemaakt van invloeden uit jazzdans, etnisch, modern, lyrical, funk, hiphop, house, disco, ballet, …